Fogyni akarok

Mindenkinek, aki túlsúllyal küszködik, gyakran próbál fogyókúrázni szinte eredménytelenül. Aki nem tud eligazodni a sokféle "tuti" módszer között. Akinek nincs pénze drága fittnesz termekbe járni, vagy túl szégyenlős ilyen helyen mutatkozni. Aki az egészségét is figyelembe akarja venni a fogyókúra közben.

Utolsó kommentek

Táplálékkiegészítők? Vitaminok? Kellenek?

2007.10.04. 23:31 :: gondolkodom tehát vagyok

Rengeteg ilyen-olyan vitaminkészítmény, regeneráló, élénkítő, emésztés segítő stb., szer reklámja között kellene eligazodnunk. Ez persze nem egyszerű. A rendszertelen táplálkozást talán jól ki is egészíthetik ezek a szerek, ha valaki el tudja dönteni mire is lenne szüksége. Sajnos a mai életvitel nem kedvez annak, hogy kiegyensúlyozottan táplálkozzunk. Sokszor se idő, se energia nincs arra, hogy megválogassuk étkeinket, de azt tapasztaljuk, hogy testsúlyunk nő, fáj a fejünk, hogy töredezik a hajunk, hogy ég a gyomrunk, és sorolhatnám.
Ilyenkor persze jön a reklám... És mi újra és újra hiszünk neki.
És persze megvesszük a drága kapszulákat, majd örülünk, ha időlegesen elmúlnak a problémáink. De az okokat ezzel nem szüntetjük meg!!!
Sőt! Nem hinném, hogy az emberi szervezet az evolúció során a kémcsőből elővarázsolt kemikáliák feldolgozására alakult volna ki. Ezeknek a szereknek is lehetnek mellékhatásai mint a gyógyszereknek. Erre senkinek nincs szüksége, legalábbis nekem biztos nincs.

Egy megoldás van szerintem. Megpróbálni a táplálkozásunkat úgy alakítani, hogy minél több természetes táplálék legyen benne megfelelő arányokban(táplálékpiramis), minél természetesebb formában. Nem agyon sütve, szét főve stb. És ha ezt nem tudjuk maradéktalanul megvalósítani, akkor nyúljunk csak táplálékkiegészítőkhöz, és akkor is csak olyanokhoz amelyek természetes alapanyagokból készülnek.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyniakarok.blog.hu/api/trackback/id/tr83186493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Väinämöinen 2008.06.25. 10:33:24

Ide is kommentelnem kell :o)

szóval, étrendemhez hozzátartozik a rengeteg zöldség (napi 2-3 kg is akár) és gyümölcs (napi 2-3, félek a cukortól, ami benne van)

De ennek ellenére HASZNÁLOK táplálékkiegészítőket, vitaminokat. Egyszerűen muszáj, legalábbis annak, aki intenzíven sportol. Vitaminpakkok, pl. Lenkei közepes-meg erős pakkjai már használhatóak, Scitec Nutrition Multi-X. Egy sportolónak KELL.

Sokkal jobb energizáltság, közérzet, könnyebb emésztés, szebb bőr, haj. Nagyon hasznosak.

És mivel a vitaminok-ásványi anyagok is tápanyagok, ugyanúgy, mint a szénhidrátok, fehérjék, zsírok, ezért folyamatosan kell őket bevinni. Persze, hogy ha valaki beteg meg minden baja van, s szed vitamint, hamar meggyógyul, aztán elhagyja, és ismét sérülékeny a szervezete. Ez alap. Ugyanúgy, mint aki bezabálja a fél pékséget, aztán utána hetekig nem eszik semmit, persze, hogy energiahiányos lesz :o)

Aki stresszes, intenzív életet él, az nyugodtan használjon táplálékkiegészítőket, hiszen csak élelmiszerek. De a megfelelő folyadékbevitelre (20 testtömeg-kilogrammra 1-1.5 liter) ügyelni kell :-)

Üdv!

Kriszta 2008.10.21. 21:28:09

Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni, a neten találtam egy fogyasztó teát. (www.bioplaza.eu/teak/3-balerina-fogyaszto-tea.html ) érdekelne, hogy ez milyen hatással van a szervezetre illetve, hogy hatékony-e?
süti beállítások módosítása